Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων(ΦΩΤΟ)

protoselida_0

Οικονομία και πολιτκές εξελίξεις, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον  του σημερινού τύπου, όπως καταγράφεται στα πρωτοσέλιδα των Αθηναικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ανάβουν τα αίματα στη ΝΔ» Η εφημερίδα γράφει ότι: « πορεία στην… ομίχλη για τον Μεϊμαράκη, που ξέχασε γρήγορα την ήττα-σοκ και κάνει σχέδια για να παραμείνει στην προεδρία! Την απόφαση του υπηρεσιακού, που είχε συνομιλία (τηλεφωνική) με τον Καραμανλή, περιμένουν οι άλλοι «μνηστήρες» για να εκδηλωθούν».
ΕΘΝΟΣ: «Φόροι και τέλη με βάση την αξία του ΙΧ» Η εφημερίδα σημειώνει: «νέο «μετρητή» για τους φόρους και τα τέλη στα αυτοκίνητα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κριτήριο θα είναι όχι ο κυβισμός, αλλά η εμπορική αξία που θα καθορίζει το ύψος του τέλους ταξινόμησης και των τελών κυκλοφορίας, καθώς και το τεκμήριο διαβίωσης».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανατροπές στην 35ετία για όλα τα Ταμεία» Η εφημερίδα γράφει ότι: « «κλείδωσαν» 5 αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης με διατάξεις 35ετίας για εργαζόμενους πριν από το 1992. Αύξηση ορίων από 6 μήνες έως και 5 έτη. Ποιοι μπορούν να αποφύγουν τα επιπλέον χρόνια εργασίας και τι θα πληρώσουν για την αναγνώριση πλασματικών ετών».
ΕΣΤΙΑ: «Το Βερολίνο «ηγεμονεύει» την ΝΔ» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έντονες είναι οι διεργασίες και το παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα του κυρίαρχου πολιτικού φορέα της Κεντροδεξιάς. Η μεταβατική προεδρία του κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη έδειξε ότι αποσταθεροποιήθηκε από δηλώσεις βουλευτών ελάχιστες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παράταση και πέναλτι για τις συντάξεις» Η εφημερίδα γράφει ότι: «επιστροφή στα δύσκολα των Μνημονίων για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι μέσα στην εβδομάδα θα δουν τα πρώτα αποτελέσματα της περιστολής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πώς οι μητέρες ανηλίκων «φορτώνονται» μέσα στο 2015 επιπλέον 5 έτη. Τι γίνεται με τους δημοσίους υπαλλήλους».
ΤΑ ΝΕΑ: «Απιστίες και αμαρτίες» Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «καζάνι που βράζει θυμίζει η Νέα Δημοκρατία, μετά τον συνωστισμό υποψηφίων προέδρων, που καθιστούν μετέωρη την υποψηφιότητα Μειμαράκη: ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αγνόησε τον Κώστα Καραμανλή –ο οποίος του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος για την αρχηγία, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε τη στήριξή της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά το μνημόσυνο Μπακογιάννη» KONTRA NEWS: «Η μεγάλη σύγκρουση Μητσοτάκηδων Καραμανλήδων» Η εφημερίδα γράφει ότι «άγριος εμφύλιος ξέσπασε ανάμεσα στις δυό μεγάλες οικογένειες, του Καραμανλή και του Μητσοτάκη που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη Ν.Δ. σε πρώτη φάση στον κατακερματισμό και στη συνέχεια στη διάλυση».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κρίσιμη εβδομάδα για την αξιολόγηση» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στους ρυθμούς του τρίτου μνημονίου κινείται από σήμερα η κυβέρνηση, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να «τρέξουν» μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιούν τα προαπαιτούμενα».ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
14

15

16

17

18

19

20

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φρέντη Μπελέρης: πανηγυρισμοί στη Χιμάρα για τη υποψηφιότητά του

Σε ηχητικό μήνυμα στα social media, ο εκλεγμένος και φυλακισμένος δήμαρχος Χιμάρας μίλησε για «μάχη …