Η επιτροπή σοφών αποφάσισε για το νέο ασφαλιστικό

syntaxeis-600x330

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται με ενδιαφέρον να παρουσιαστεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το νέο ασφαλιστικό, με τα πρώτα στοιχεία να έχουν διαρρεύσει και μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν.

Στόχος είναι να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες εισφορών και παροχών για όλα τα Ταμεία, στα πρότυπα του ΙΚΑ, ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις από Ταμείο σε Ταμείο, κάτι που, εκτιμάται ότι, θα οδηγήσει σε εξίσωση προς τα κάτω των προνομιακών παροχών, έχοντας ως εμπόδια τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές τόσο τις περικοπές της 13ης και της 14ης σύνταξης, όσο και τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων λόγω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος..

Πριν των ανακοινώσεων θα πραγματοποιηθούν  άλλες 2 συναντήσεις της επιτροπής με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο  και στη συνέχεια το πόρισμα θα δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους για διαβούλευση.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΣΕΥΠΕ: Πρόταση για την επανεκκίνηση του θεσμού της Κοινωνικής Κατοικίας

12 χρόνια μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, μια ωραία πρόταση κατατέθηκε στο δημόσιο …