Εξαγγέλθηκε με καθυστέρηση ενός έτους η επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

poioi-dikaiountai-to-elaxisto-egguimeno-eisodima.w_hr

Σε πλήρη εφαρμογή σε όλη τη χώρα θα τεθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με αλλαγή ονομασίας, κάτι στο οποίο που αρέσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξήγγειλε περιχαρής η υπουργός κα.Φωτίου, αν και αυτό είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  ότι θα συνέβαινε από τις αρχές του 2016.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται από το Μνημόνιο να επεκταθεί η εφαρμογή του σε 350.000 δικαιούχους από τον Απρίλιο του 2016 με προϋπολογισμό 500 εκ. ευρώ και να ισχύσει για όλη την επικράτεια από το 2017.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αλλάξει την ονομασία σε «κοινωνικός μισθός» ή «κοινωνικό εισόδημα», όπως τόνισε δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφού το ζητούμενο δεν είναι τα χρήματα, αλλά πως θα λέγεται το επίδομα, που και στις δύο περιπτώσεις θα αφορά πτωχούς, που δημιούργησαν οι κυβρνήσεις των τελευταίων 6 ετών.

Πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας έχουν όπως διατυμπανίζουν σκοπό, να βοηθήσουν χιλιάδες συμπολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Στην τελική του μορφή, το ΕΕΕ εκτιμάται ότι θα μπορεί να καλύπτει έως και 780.000 άτομα, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …