Η Κομισιόν "ανησυχεί" για την εργατική νομοθεσία που αδικεί τους "λίγους"

ergasiaeu

Στην μείωση των διαφορών στην εργατική νομοθεσία στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, έως την ερχόμενη άνοιξη, αποσκοπεί η Κομισιόν, αν αληθεύουν οι προθέσεις που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ, ενώ ήταν στο βήμα του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στο Παρίσι, προαναγγέλλοντας ολόκληρο πακέτο μέτρων.

«Εμείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνουμε την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας, ώστε να μην πλήττονται κατηγορίες εργαζομένων συγκριτικά με άλλες», τόνισε, προσθέτοντας:

«Θα συμβάλλουμε στη σύγκλιση όσον αφορά τη σφαίρα της απασχόλησης στην Ευρώπη», ενώ επέκρινε την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει η νέα «ομαλότητα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …