Προσθεσμίες για άρση των των capital controls από την Κατσέλη

i-proedros-tis-ethnikis-trapezas-louka-katseli-thumb-large

Τέλη του 2015 με αρχές του 2016, υπολογίζεται  η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, αφού προηγουμένως έχει επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο πτωχευτικός κώδικας, εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις της προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής, Λούκας Κατσέλη, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Εξήγησε επίσης ότι τέλος του 2015, θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προτού ενεργοποιηθούν, δηλαδή, οι νέοι πανευρωπαϊκοί κανονισμοί, που προβλέπουν κούρεμα καταθέσεων.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και διοικήτρια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως «το  ζήτημα είναι όχι μόνο να υπάρχει ρευστότητα, αλλά να διοχετεύεται εκεί που πρέπει».

«Το 2015 θα είναι χρόνος ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και παραγωγικοί φορείς. Είναι μέσα από συνέργειες, συνεργασίες και συμπράξεις όλων των παραγωγικών φορέων και του δημόσιου που μπορούμε να δώσουμε λύσεις στο όλο πλαίσιο της οικονομίας μας» είπε η κα Κατσέλη.

Στόχος πάντα είναι η θωράκιση του συστήματος και η φυγή προς τα μπρος για την ανάπτυξη της χώρας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …