Τα νέα όρια μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό για τις τράπεζες

590_e9237c0d17df4f5b8ab78bdaad4f0c24
Ενεργοποιήθηκαν από σήμερα 1η Οκτωβρίου, από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, τα εβδομαδιαία όρια που έχει κάθε τράπεζα για μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό λόγω capital controls.
Η απόφαση της επιτροπής ορίζει το εβδομαδιαίο όριο που έχουν στην διάθεση του οι τράπεζες για μεταφορά κεφαλαίων τα 40 εκατ. ευρώ. Με βάση την τελευταία απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε το δικαίωμα στους πελάτες των τραπεζών να πραγματοποιούν εμβάσματα στο εξωτερικό μέχρι του ορίου των 500 ευρώ τον μήνα.
Οι λόγοι που έκριναν την απόφαση αυτή αναγκαία είναι η διευκόλυνση της εφαρμογής των σχετικών ρυθμίσεων και για λόγους ασφαλείας δικαίου αλλά και η αναγκαιότητα επιτάχυνσης και διευκόλυνσης των εγκριτικών διαδικασιών από τις Ειδικές Υποεπιτρο­πές των τραπεζών., βάσει στοιχείων από τα οποία προκύπτει ότι η σχετική ζήτηση είναι σημαντικά υψηλότερη από τα υφιστάμενα όρια.
Παράλληλα κρίθηκε αναγκαία λόγω της αναγκαιότητας καθορισμού εβδομαδιαίων εγκρι­τικών ορίων για την έγκριση συγκεκριμένων συναλλα­γών από τις Ειδικές Υποεπιτροπές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …