Έχετε ακίνητα στο εξωτερικό; Σας περιμένει ΕΝΦΙΑ

imerisia_LARGE_t_942_44080700_type13031
Όλοι όσοι έχουν ακίνητα στο εξωτερικό θα υποχρεωθούν να τα δηλώσουν στο περιουσιολόγιο και το Ε9, έτσι ώστε να φορολογηθούν με ΕΝΦΙΑ και τα συγκεκριμένα ακίνητα.
Αυτό είναι το σχέδιο που επεξεργάστηκε το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τους θεσμούς.
Η συνταγή ώστε για πρώτη φορά να επιβληθεί φόρος και σε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν έλληνες φορολογούμενοι στο εξωτερικό αλλά ζουν στην Ελλάδα είναι αντιγραφή από την Ιταλία και, όπως λένε αρμοδίως, είναι «κάν’ το όπως ο Μόντι» (ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας επέβαλε το 2011 για πρώτη φορά ένα τέτοιο φόρο, με σημαντικά αποτελέσματα).
Ταυτόχρονα οι δηλώσεις θα αποτελέσουν βάση για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», ενώ το υπουργείο θα μπορέσει να διαπιστώσει εν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν καταθετικούς λογαριασμούς στις χώρες όπου διαθέτουν ακίνητα.
Η νέα φορολογία, που περιγράφεται αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής, θα ισχύσει από το 2016.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …