ΗΠΑ: Πρώτα ο βομβαρδισμός, μετά το συγγνώμη και τελευταία η εξέταση των αιτιών(VIDEO&ΦΩΤΟ)

109549-243968

12 μέλη του προσωπικού της οργάνωσης, τέσσερις ενήλικοι ασθενείς και τρία παιδιά έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού των Γιατρών χωρίς Σύνορα στο Twitter, αό τον "κατά λάθος" βομβαρισμών των ΗΠΑ, σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κοντούζ του Αφγανιστάν.

Ζήτησαν φυσικά συγγνώμη από τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, λέγοντας και το τρομερό εκ των υστέρων, ότι θα ξεκινήσουν έρευνα για να δουν που υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία!
Όμως τα γεγονότα δεν μπορούν να διαψευστούν, αφού έγινε γνωστό ότι η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον μερικά λεπτά αργότερα και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ.

Οι εικόνες από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο κάνουν το γύρο του κόσμου, αφήνοντα ςάφωνη μπορστά στο δράμα την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το νοσοκομείο παραδομένο στις φλόγες. Ένας άνδρας, ντυμένος ακόμη και τη "στολή" του χειρουργείου, έχει κουλουριαστεί σε μια γωνιά και δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Δίπλα του ένας άλλος άνδρας, τυλιγμένος με μια γκρι κουβέρτα, προσπαθεί επίσης να συνειδητοποιήσει...

Ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι στις 02:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου (03.10.2015) έγινε ένα αεροπορικό χτύπημα που στόχευε άτομα που αποτελούσαν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις, προσθέτοντας: "Μπορεί να υπήρξαν παράπλευρες απώλειες σε μια ιατρική μονάδα εκεί κοντά"!!!

Μόνο που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πριν ξεκινήσει η αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο, δεν γινόταν καμία μάχη...

Και τώρα ο  Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα'αντ Αλ Χουσέιν ζήτησε τη διεξαγωγή εις βάθος και διαυγούς έρευνας, λέγοντας ότι "εάν αναγνωρισθεί ως σκόπιμη από τη δικαιοσύνη, μία αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου.....

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στα 28 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 30ετες ομόλογο

Οι προσφορές οι οποίες συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 32 δισ. ενώ η απόδοση μειώθηκε στο 4,2% …