Όπου φύγει-φύγει οι Έλληνες επιστήμονες

diarroi-egkefalon-610x250

Τα μεγαλύτερα μυαλά της και το καλύτερο επίπεδο των επιστημόνων της χάνει καθημερινά η Ελλάδα, από την στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, είτε γιατί πολλοί παραμένουν άνεργοι, είτε γιατί οι μισθοί τους είναι πείνας, με βάση τις σπουδές και την εμπειρία τους.

Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης, εκμεταλλευόμενες την κατάσταση στην Ελλάδα, τους απορροφούν με τάχιστες διαδικασίες, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι Έλληνες και εργατικοί είναι και γνώσεις στο έπακρο διαθέτουν.

Το 1/10 περίπου της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας εργάζεται ήδη στο εξωτερικό, και το μεγάλο κύμα φυγής εκτινάχθηκε στο 51% μόνο κατά τη διετία 2011-2012, από το μόλις 23% στο οποίο περιοριζόταν τη διετία 2005-2006.

Οικονομικοί αναλυτές προτείνουν σειρά κινήτρων όπως οι φοροαπαλλαγές, η πρόσβαση σε προνομιακά δάνεια για τη δημιουργία επιχειρήσεων ή ακόμη και την πολιτική εκπροσώπηση. Οι φοροαπαλλαγές, πάντως, έχουν ήδη αποδειχθεί ανεπαρκές μέτρο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …