Από το έξω καρδιά...στην απόλυτη μιζέρια

k2_items_src_5560c782e84e9d7ebfa1f0ff4e608c40

Την πέμπτη θέση στη λίστα του Δείκτη Μιζέριας βρίσκεται η Ελλάδα, ανεβαίνοντας όχι μια και δυο, αλλά 14 θέσεις σε σχέση με πέρυσι (το 2014 βρισκόταν στην 19η θέση).

Ο Δείκτης Μιζέριας μετρά τις αντοχές των πολιτών παγκοσμίως και για να μετρηθεί λαμβάνονται υπόψη στοιχεία όπως η ανεργία, η ακρίβεια και το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Μέσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται δύο ακόμα χώρες της Ευρωζώνης, όπου επίσης εφαρμόστηκε κάποιο πρόγραμμα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στη χώρα μας αποτυπώνεται απόλυτα στους δείκτες της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Από το 27,6% στις αρχές της κρίσης, πλέον το 36% του πληθυσμού στερείται ακόμα και βασικών αγαθών.

Ποιο σκοτεινή, κατά τα στοιχεία του  iefimerida.gr,  γίνεται η εικόνα αν συγκρίνει κανείς τα όρια της φτώχειας. Το 2005, με όριο τα 5.650 ευρώ, οι Έλληνες που βρίσκονταν κάτω από το κατώφλι της φτώχειας αντιστοιχούσαν στο 19,5% του πληθυσμού. Το 2014, το όριο έπεσε στις 4.608 ευρώ, και οι φτωχοί έφτασαν στο 22,1%, αν όμως κάποιος χρησιμοποιήσει το όριο του 2005, τότε η φτώχεια αγγίζει το 42,7% των Ελλήνων.

Στην άλλη λίστα, αυτή με τις ευτυχέστερες χώρες, στην πρώτη θέση φιγουράρει το κρατίδιο του Μπρουνέι με το μηδενικό Δημόσιο Χρέος, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης, η Γερμανία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …