Νέο πλήγμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και 1.000.000 φορολογούμενους

ακινητα-774x320

Ένα-ένα αποκαλύπτονται τα μέτρα-φωτιά που συμφωνήθηκαν στο τρίτο μνημόνιο και τα οποία ο Ελληνικός λαός απλώς καλείται να εφαρμόσει, αφού αυτό που γίνεται τώρα γνωστό είναι πως στα νέα προαπαιτούμενα, που θα πάρουν σάρκα και οστά από τις αρχές του 2016 είναι η καταβολή φόρου εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους και αυτό γιατί καταργείται η εκχώρηση μισθωμάτων στο Δημόσιο, με ότι συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Και δεν σταματούν εδώ από το οικονομικό επιτελείο, μιας και έρχεται αφού αποφασίστηκε, η κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων με τις οποίες πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μισθώματα ή περιστασιακή απασχόληση γλίτωναν κάθε χρόνο από την εξοντωτική φορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών εισοδημάτων προσδιοριζόμενων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης. Από το 2016 οι φορολογούμενοι αυτοί θα καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκους φόρους επί των υπέρμετρα υψηλών τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίζει η Εφορία με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια και τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν!

Καλούνται λοιπόν οι Έλληνες να εφαρμόσουν επαχθή φορολογικά και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποίαενέκκριναν με την ψήφο τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όπως διαμηνύουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …