Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Ζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς

ekpaideush_news13_b1

Εθελοντές εκπαιδευτικούς για το Κοινωνικό του Φροντιστήριο, προκειμένου να συνεχίζει την κοινωνική δράση του για τέταρτη χρονιά, στηρίζοντας μαθητές, οικονομικά αδύναμων οικογενειών,οι οποίοι κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, ζητά ο Δήμος Αθηναίων.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Η εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών προσφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Η δράση των εκπαιδευτικών θα συντονίζεται από 2 ή περισσότερους εκπαιδευτικούς – συντονιστές, με πρόσθετα οργανωτικά καθήκοντα.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να υποβάλλουν Δήλωση – Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cityofathens.gr/ethelontismos/symetoxh με την επισήμανση «Για Το Κοινωνικό Φροντιστήριο». Δεδομένου ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο, ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως 11 Οκτωβρίου 2015.

*Οι φοιτητές καθηγητικών σχολών δύναται να υποβάλλουν αίτηση και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, εφόσον παρουσιαστούν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη Βασική Κατηγορία Εθελοντών Εκπαιδευτικών του Μητρώου.

Μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοι­τους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμ­μα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογε­νειακή κατάσταση, η ανεργία γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων

Κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας του ως σήμερα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν παρακολουθήσει συνολικά 680 μαθητές, ενώ δίδαξαν σε αυτό 300 εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Αξιοσημείωτες είναι οι επιτυχίες των μαθητών που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων, με ποσοστό επιτυχίας 50% την πρώτη χρονιά (100 μαθητές) και 80% τη δεύτερη (224 μαθητές), στο σύνολο των μαθητών της Γ’ λυκείου σε ανώτατα εκπαιδευτικά, τεχνολογικά ιδρύματα και ακαδημίες (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΝ). Τα αποτελέσματα της χρονιάς 2014-2015 αναμένονται.

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου, υπογεγραμμένη από κοινού

α) από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων και

β) από εκπρόσωπο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων ΑΕ ΟΤΑ.

Στη συγκεκριμένη βεβαίωση θα αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210-5277087 και 210-5277581.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …