Αποκτούν όλοι οι ανασφάλιστοι κάρτα υγείας

exipnh-karta-opad
Μία σειρά από παρεμβάσεις στο χώρο της περίθαλψης που δεν κατάφερε να υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, όπως η αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με έμφαση στα ιατρεία της γειτονιάς, η ισότιμη πρόσβαση στις δομές Υγείας, οι δράσεις για κλινική έρευνα στο φάρμακο και η ενεργοποίηση της κάρτας Υγείας για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, εξήγγειλε και πάλι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  μιλώντας για έναν στρατηγικό στόχο την οικοδόμηση ενός συστήματος ισότιμης πρόσβασης και καθολικής κάλυψης με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και ελεγχόμενο κόστος.
Παράλληλα συμπλήρωσε πως ανοίγουν άμεσα το επόμενο διάστημα οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φυγή των επιστημόνων στο εξωτερικό, καταλήγοντας ότι:
"Ο μεγάλος ωστόσο και εμβληματικός στόχος στον τομέα της Υγείας, είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, που θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα για το νέο σύστημα υπηρεσιών, που θα βασίζεται στις Μονάδες Υγείας της γειτονιάς και θα αποτελεί το θεμέλιο ενός νέου και λειτουργικού δημόσιου συστήματος που θα προωθεί την ισότιμη πρόσβαση και καθολική κάλυψη".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …