Αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια των ανασφάλιστων οχημάτων

48b1934c732bf504aff4c0e04253cdc6_XL

Ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτω, από την στιγμή που θα υπογραφεί η Υπουργική απόφαση, με τους όρους των διαδικασιών.

Τσουχτερά πρόστιμα

-Όταν εντοπίζονται, με τη διασταύρωση των στοιχείων, τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει 8 ημέρες για να πληρώσει 250 ευρώ παράβολο υπέρ Δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο.

-Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων δεν «υπακούσουν», κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων και αδειών από 10 μέρες μέχρι και για τρία χρόνια, με τις βαρύτερες ποινές να προβλέπονται για όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα ή υποτροπιάζουν.

-Επιπλέον προβλέπεται και φυλάκιση δύο μηνών, καθώς και η επιβολή και χρηματικού προστίμου, που ανέρχεται σε 500 ευρώ για τα επιβατικά ΙΧ και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζονται ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο τα οποία στερούν περίπου 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο ενώ με βάση τα αποτελέσματα της νέας εφαρμογής του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου ένα στα πέντε οχήματα είναι ανασφάλιστο.

Οι κάτοχοι οχημάτων πάντως από την 1η Μαΐου μπορούν να διαπιστώσουν εάν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο επισκεπτόμενοι το site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση www.hic.gr.

Εκεί πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, επιβεβαιώνει εάν το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΝΔ: Ευρωψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης – Το προφίλ των υποψηφίων

Σε πανηγυρικό κλίμα, και καταχειροκροτούμενος στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος …