Ετοιμάζουν αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ…με «ΣΑΠΑΚΙΑ» Λεωφορεία και επιβάτες στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού

CEMIS F1

Πολλά χρόνια μετά την αγορά τους, με το κοντέρ τους να έχει καταγράψει  χιλιάδες χιλιόμετρα, ξαναβγαίνουν στο δρόμο, αντικαθιστώντας τα τελευταία πιο σύγχρονα λεωφορεία.

Το ERGASIANEWS στο πλαίσιο επέκτασης του καθημερινού ρεπορτάζ του, εισέρχεται σε ζητήματα που κλονίζουν την καθημερινότητα των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης, αναδεικνύοντας και διερευνώντας τα  σε βάθος.

Πρόκειται για τα λεωφορεία που εξυπηρετούν πλέον τις γραμμές Α15 και Β15 του ΟΑΣΑ, που συνδέουν το κέντρο της Αθήνας (αφετηρία Σταθμός Λαρίσης) με τα Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα το Δάσος Χαϊδαρίου.

Οχήματα με εμφανείς φθορές, που κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο, που οι πόρτες τους ανοίγουν με δυσκολία όπως και τα παράθυρά τους, που δεν διαθέτουν ράμπες αναπήρων, που υπολειτουργούν τα κλιματιστικά τους, που οι οδηγοί τους σταματούν στη μέση της διαδρομής να ελέγξουν τα λάστιχα τα οποία μυρίζουν.

Ορισμένοι  οδηγοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή των καινούργιων  λεωφορείων με τα παλαιά οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη γραμμή άλλαξε αμαξοστάσιο.

Οι πιο ειλικρινείς απαντούν στους γεμάτους απορία επιβαίνοντες ότι τα καινούργια μεταφέρθηκαν σε γραμμές που εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο. Λες και η αξιοπρέπεια σχετίζεται με την ποσότητα…

Το δικό μας ρεπορτάζ θέλει ακόμα κάποιους να «παίζουν χοντρό παιχνίδι με τους προμηθευτές ανταλλακτικών»...αλλά αυτό το ρεπορτάζ είναι ένα άλλο ρεπορτάζ που ακολουθεί…

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αύξηση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, εισιτήρια που μόνο φθηνά δεν είναι, αν συγκριθεί η τιμή τους με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει  με αξιοπρεπείς όρους ούτε αυτό το κοινωνικό αγαθό, τότε δυστυχώς, οδεύουμε με «παλιά λεωφορεία» με «παλιά παιχνίδια»…από το κακό στο χειρότερο.

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν αναγνώστες στις οποίες φαίνεται η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση της ποιότητας του συγκοινωνιακού υλικού:

20151006_15112820151006_15110620151006_15103820151005_152724

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επίδομα παιδιού 2024. Στα ΑΤΜ η πρώτη Α δόση

Επίδομα παιδιού 2024. Πληρώνεται η πρώτη Α δόση. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ …