Η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου Ξάνθης στο ρεπορτάζ του ergasianews.gr

112741-xanthi1-resize

Απάντηση και στο δημοσίευμα του ergasianews.gr, για την εικόνα ασθενούς με το φορείο σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης, έδωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία έχει ως ακολούθως:

"Σε απάντηση στα 3ης Οκτωβρίου 2015 δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω αληθή περιστατικά:

Πολίτης της Ξάνθης, γνωστός στις αστυνομικές αρχές της πόλης, τις οποίες συχνά απασχολεί με τη δράση του, αλλά και το Νοσοκομείο το οποίο σε σχετικά πρόσφατο συμβάν σε βάρος ιατρού απευθύνθηκε και στις εισαγγελικές αρχές, προσήλθε σήμερα, στο Τμήμα Επειγόντων, πρωινή ώρα, απαιτώντας επιτακτικά να του χορηγηθεί συνταγή για ηρεμιστικά φάρμακα. Οι εφημερεύοντες ιατροί, ορθώς πράξαντες, αρνήθηκαν την εκτέλεση της συνταγογράφησης παραπέμποντας σε ειδικό ψυχίατρο που έχει σχετική δικαιοδοσία δεδομένου ότι δεν εφημερεύει ψυχίατρος στο Νοσοκομείο.

Ο εν λόγο πολίτης προσήλθε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κάλεσε ο ίδιος, πρακτική που χρησιμοποιεί τελευταία σε μόνιμη βάση για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων του γεγονός που επιβαρύνει την λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην περιοχή χωρίς λόγο.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του εν λόγω πολίτη – «ασθενή», συνόδευαν αυτόν και παρά την άρνηση των αρμοδίων του Τμήματος Επειγόντων, μη έχοντας την υπομονή έλευσης του ασθενοφόρου, με απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, φύλακες κλπ), πήραν το φορείο και έφυγαν αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του προσωπικού. Το προσωπικό του Νοσοκομείου ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία που επιλήφθηκε αστραπιαία και συνέλαβε τους δράστες έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο Ξάνθης συχνά αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα επιθετικής και απρεπούς συμπεριφοράς από ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού στην περιοχή και πάντα τα αντιμετωπίζει με συγκατάβαση και υπομονή χάρις στους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την αμέριστη βοήθεια των αστυνομικών αρχών όταν ζητηθεί.

Θεωρούμε την ανάδειξη του συμβάντος από τα μέσα ιδιαίτερα υπερβολική καθόσον δεν αφορά την εκτέλεση ιατρικού – νοσηλευτικού έργου. Το περιστατικό αυτό είναι ήσσονος σημασίας και πιστεύουμε ότι η σχετική προβολή του δεν είναι κακόβουλη και οφείλεται σε κακή και ελλιπή πληροφόρηση των μέσων και παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παρόντος προς αποκατάσταση του κύρους του Νοσοκομείου, της αλήθειας και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτό.

Με εκτίμηση

Ο Διοικητής

Πάσχου Αθανάσιος"

Σημείωση:

Καλά όλα αυτά αλλά άμα υπάρχει σχετικό πρόβλημα λαμβάβονται μέτρα αστυνόμευσης και τουλάχιστον όχι έκθεσης ειδών του νοσοκομείου που αποτελούν δημόσια περιουσία του Ελληνικού λαού....Το λιγότερο τουλάχιστον....γιατί οι εικόνες έδειχναν κρεβάτι του νοσοκοεμίου να περιφέρεται στους δρόμους....Μπράβο στο νοσοκομείο που κάλεσε την αστυνομία, αλλά καλό θα ήταν να προλαμβάνει....ειδικά όταν γνωρίζει ότι διαθέτει συγκεκριμένο "ασθενή" με ανάλογη προιστορία.....

Αυτές ήταν οι εικόνες που κατέγραψε περαστικός:

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …