Προς κατάργηση οδεύει η σύνταξη στην 35ετία

230asfalia_02f1_pl20

Δύο νέες βόμβες για τις συντάξεις κρύβουν τα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση ως τα μέσα Οκτωβρίου, έτσι όπως τα προτείνουν οι δανειστές, καθώς ζητούν:

  1. Σταδιακή αύξηση του χρόνου καταβολής εισφορών ως τα 40 έτη για όσους έχουν σήμερα 35 ως 37 έτη.
  2. Να κοπούν οι έκτακτες επιχορηγήσεις που παίρνουν τα Ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

Τα δύο μέτρα είναι καινούργια και οι δανειστές θέλουν να τα δουν ψηφισμένα ως τα μέσα Οκτωβρίου, για να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση του νέου Μνημονίου. Η βόμβα για την αύξηση του χρόνου ασφάλισης στην 35ετία τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που αποχωρούν με 35ετία.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, με το νέο προαπαιτούμενο, ένας ασφαλισμένος που γίνεται 58 ετών το 2015, μετά την ισχύ του νόμου για τα όρια ηλικίας, και έχει ήδη 35 έτη, δεν θα επηρεαστεί μόνο από την αύξηση του ορίου ηλικίας (θα βγει στα 58,5), αλλά θα έχει και αύξηση των ετών ασφάλισης, δηλαδή αντί για 35 θα πρέπει να έχει 35,5 έτη ή 36 έτη για να πάρει σύνταξη.

Η αύξηση θα είναι σταδιακή ως το 2022, οπότε η συνταξιοδότηση πριν από τα 67 με πλήρη σύνταξη προϋποθέτει ηλικία 62 ετών και 40 χρόνια εισφορών. Η τρόικα λέει, λοιπόν, να αυξάνεται όχι μόνο το όριο ηλικίας, αλλά και τα έτη ασφάλισης από τα 35 ως τα 40 έτη ως το 2022.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …