15 Oκτωβρίου το όριο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων

ρρ

Την 15η Οκτωβρίου έθεσε το Eurogoroup ως καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του πρώτου κύκλου των μεταρρυθμίσεων για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, το Eurogoroup, κατά τις δηλώσεις του προέδρου του  Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών στο Λουξεμβούργο.

Υποστήριξε ότι πολύ δουλειά πρέπει να γίνει, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.

Σε ότι αφορά το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, θα πρέπει να συμφωνηθεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των Θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παράλληλα, αναφερόμενος  στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «κλειδί» είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Μεταξύ άλλων ο Ντάισελμπλουν εξέφρασε την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …