Δραματική η αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος σίτισης

epidoma-enoikiou-637x330

Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση- με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα  ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός από τους 9.511 δικαιούχους του προγράμματος που είχαν λάβει το επίδομα και τον προηγούμενο μήνα (στις 2/9) έχοντας ορθά δηλώσει τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα,  σήμερα το επίδομα έλαβαν και άλλοι 3.553 δικαιούχοι που, είτε καταχώρησαν τα στοιχεία τους για πρώτη φορά, είτε διόρθωσαν τα αρχικά εσφαλμένα δηλωθέντα στοιχεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κατέβαλε τη δεύτερη καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά και το επίδομα πιστώνεται κάθε φορά στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών των ακίνητων των εγκεκριμένων δικαιούχων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …