Παράνομη η αναδρομική παρακράτηση 1% για τους εργαζόμενους του ΤΤ

1NzbVxW

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Eurobank - Τ.Τ, ενημερώνει τους υπαλλήλους ότι είναι παράνομη η αναδρομική παρακράτηση 1%, που ανακοινώθηκε ότι θα εφαρμοστεί στον κλάδο.

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι... Πιθανώς να έχετε ενημερωθεί, μέσω δημοσιευμάτων, για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους (117/2015, 26-05-2015) και την Υπ. Απόφαση σχετικά με το ν.3986/11, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται επιπλέον φόρος 1% υπέρ ΟΑΕΔ στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων, και μάλιστα με αναδρομικότητα από το 2011!

Θεωρούμε το μέτρο απαράδεκτο και απαιτούμε την άμεση ανάκληση του. Οι τραπεζοϋπάλληλοι (και ειδικά όσοι προέρχονται απ’ το ΤΤ) δεν αντέχουμε άλλα μέτρα που συρρικνώνουν τους μισθούς μας. Πολύ περισσότερο δε, όταν το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο δεν έχει καμία ανταποδοτικότητα για τους εργαζόμενους. Η λογική των ισοδυνάμων δεν μπορεί να κατευθύνεται πάντα στους απλούς εργαζόμενους. Ας αναζητηθεί στους έχοντες και όχι σε αυτούς που πασχίζουν να επιβιώσουν σε μια καθημερινότητα που δεν επέλεξαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η περίπτωση όμως των εργαζομένων του ΤΤ, έχει ιδιαίτερη και μοναδική σημασία. Οι εργαζόμενοι στο ΤΤ, έχουν ήδη υποστεί αυτή την παρακράτηση στους μισθούς τους! Και την έχουν υποστεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ!

Η τότε διοίκηση του ΤΤ (2011), παρά τη γνωμοδότηση της τότε Γ.Γ. του Υπ. Εργ. (Αρ. Πρωτ. 24136/1257, 18/07/2013), σύμφωνα με την οποία οι τραπεζοϋπάλληλοι εξαιρέθηκαν από την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, επέβαλλε εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ και χωρίς καμία ενημέρωση το τότε χαράτσι. Αν κάθε συνάδελφος ελέγξει τις μισθοδοσίες του το διάστημα 09/2011 – 09/2013, θα διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη εισφορά παρακρατήθηκε με αναδρομικότητα από τον Ιανουάριο του 2011.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΤΤ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΟΑΕΔ!

Εγείρονται λοιπόν τεράστια ερωτήματα:

1. Για την σκοπιμότητα της τότε ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ παρακράτησης στους μισθούς μας από τις διοικήσεις του ΤΤ

2. Γιατί δεν ενημερώθηκαν ποτέ θεσμικά και επισήμως όλα τα μέλη του τότε Δ.Σ. του ΣΕΤΤ, όπως έπρεπε

3. Για την πρωτοφανή αδράνεια της πλειοψηφίας του ΣΕΝΤΤ (ΠΑΣΚΕ & «ενωμένη» ΔΑΚΕ)

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι η συγκεκριμένη εισφορά έπαψε να παρακρατείται από το Νέο ΤΤ, λίγο πριν τη συγχώνευση με τη Eurobank. Οι απαντήσεις είναι προφανείς.
Η ΚΙΝΗΣΗ, γνωρίζοντας και τις επικείμενες ενέργειες της ΟΤΟΕ (στην οποία εκπροσωπούμαστε), παρεμβαίνει στη συγκεκριμένη εξέλιξη και ήδη έχει ενημερώσει προς κάθε κατεύθυνση (Yπ. Εργ., Eurobank, OTOE) τα εξής:

• Σε περίπτωση που το μέτρο επιβληθεί με αναδρομικότητα στους τραπεζοϋπαλλήλους, οι εργαζόμενοι απ’ το ΤΤ έχουν ήδη πληρώσει για το διάστημα 01/2011 – 09/2013

• Σε περίπτωση που το μέτρο αποσυρθεί ή δεν ισχύσει η αναδρομικότητα από το 2011, οι αρμόδιοι φορείς και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στους εργαζόμενους απ’ το ΤΤ, το ποσό της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ παρακράτησης (09/2011 -09/2013) από τους μισθούς τους. Επαναλαμβάνουμε: Οι εργαζόμενοι του ΤΤ, ήταν οι μόνοι τραπεζοϋπάλληλοι που πλήρωσαν από τους μισθούς τους την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ!

Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την απόσυρση του μέτρου και την επιστροφή της άδικης παρακράτησης

Όπως και με την υπογραφή της Υπ. Απόφασης για τα δεδουλευμένα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με κάθε μέσο και προς πάσα κατεύθυνση. Στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΝΤΤ, που θα προκύψει από τις εκλογές (2-6 Νοεμβρίου) δεσμευόμαστε ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περνούν κάτω από τη μύτη των εργαζομένων."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …