Δικαιώθηκαν για παράνομη απόλυση εργαζόμενοι στο Εφετείο

eter-logo

Με την απόφαση 3052/2015 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών δικαιώνονται σε δεύτερο βαθμό δύο τεχνικοί, αμφότεροι μέλη της ΕΤΕΡ, που απολύθηκαν από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού Sport 24 Radio 103.3 (πρώην SENTRA 103.3), επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ.

Όπως αναφέρει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

"Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης 2888/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από την εργοδοτική πλευρά, που δικαίωνε καθ' όλα τους απολυμένους συναδέλφους μας.

Συγκεκριμένα με την απόφασή του το δικαστήριο λέει ότι : «ο ισχυρισμός της εναγόμενης - εκκαλούσας (του ραδιοσταθμού Sport 24 Radio 103.3, πρώην SENTRA 103.3) ότι η απόλυση των εναγόντων (τεχνικών-μελών της ΕΤΕΡ) οφείλεται σε οικονομοτεχνικούς λόγους δεν ευσταθεί και συνεπώς είναι απορριπτέος ο σχετικός λόγος έφεσης διότι ανεξάρτητα από τα υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα της εναγόμενης(του ραδιοσταθμού Sport 24 Radio 103.3, πρώην SENTRA 103.3) έπρεπε έναντι των εναγόντων (τεχνικών-μελών της ΕΤΕΡ) να εφαρμόσει ηπιότερα μέτρα, τα οποία προφανώς δεν θα προκαλούσαν δυσχέρεια στην οικονομική της κατάσταση, όπως προαναφέρθηκε.» και: «απορρίπτει την έφεση (του ραδιοσταθμού Sport 24 Radio 103.3, πρώην SENTRA 103.3) ως ουσία αβάσιμη» .

Παρακάτω θυμίζουμε τι έλεγε η απόφαση 2888/2013 του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία δεν σεβάστηκε η εργοδοσία και απέλυσε για δεύτερη φορά τους συναδέλφους που όμως δικαιώθηκαν και από την Εφετειακή Απόφαση 3052/2015.

Συγκεκριμένα λοιπόν η πρωτόδικη απόφαση, δεχόμενη την αγωγή των μελών μας, έλεγε:

«Αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία σύμβασης εργασίας των εναγόντων (τεχνικοί μέλη της ΕΤΕΡ) που έλαβε χώρα στις 3-4-2012.»

Και έπειτα ότι : «Υποχρεώνει την εναγόμενη (ραδιοσταθμός Sport 24 Radio 103.3, πρώην SENTRA 103.3) να καταβάλει στον πρώτο ενάγοντα (τεχνικό-μέλος της ΕΤΕΡ) το ποσό των δέκα εννέα χιλιάδων εξήντα δύο ευρώ (19.062 ?) και στον δεύτερο ενάγοντα (τεχνικό-μέλος της ΕΤΕΡ) το ποσόν έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι έξι ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (11.926,44 ?),με τον νόμιμο τόκο από τότε που κάθε κονδύλι ήταν απαιτητό και μέχρι την εξόφληση .»

«Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την αμέσως προηγούμενη καταψηφιστική της διάταξη».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Περπατάρη, που χειρίστηκε την υπόθεση των συναδέλφων μας.

Καλούμε την εργοδοτική πλευρά να επιδείξει σύνεση και ρεαλισμό σταματώντας τώρα την προσπάθεια της, με πρόσχημα την κρίση , για την επιδείνωση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων και να καθήσει στο τραπέζι για έναν ειλικρινή διάλογο με τα Σωματεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών από κοινού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …