Ακάλυπτα τα δημοτικά-Πρώτη κινητοποίηση των δασκάλων

υπου

Με στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και δυο πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου και παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στη μια το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, απαντούν οι δάσκαλοι, για την μη κάλυψη ακόμα όλων των κενών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος:

«Οι πρώτες, λίγες, προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σημαντική καθυστέρηση) δεν αρκούν για ν’ ανοίξουν οι κλειστές τάξεις, τα ειδικά σχολεία και να λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα. Η άρνηση όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, που είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία έχει οδηγήσει τη δημόσια εκπαίδευση σε τραγική κατάσταση.

Η λύση του προβλήματος δεν παίρνει αναβολή. Τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να δουλέψει για την οριστική λύση».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …