ΙΝΕ/Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων

inegsee_6

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επέφεραν μια σειρά σημαντικών ανατροπών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, επηρέασαν την καθημερινότητα των πολιτών, ανέτρεψαν κατακτήσεις των εργαζομένων και επιδείνωσαν τις σχέσεις κράτους‐ πολιτών, με το πρώτο να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις, πλέον, ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των περισσότερων κοινωνικών ομάδων.

Στο εν λόγω δυσμενές περιβάλλον η ΓΣΕΕ προσπαθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την παρατεταμένη κρίση και τις πολιτικές αντιμετώπισής της.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναπτύσσει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική των εργαζομένων, με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης.

Η οικονομική κρίση και η εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε πλήρη αποδιάρθρωση το ούτως ή άλλως προβληματικό πεδίο των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης, καθώς και το σύστημα κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ασφάλισης, ενώ τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχθεί σε ανεξέλεγκτα ύψη.

Με βάση τη διαπίστωση της ανάγκης αυτής και στο πλαίσιο της αποστολής και του ρόλου της ΓΣΕΕ, προτάσσεται ο σκοπός της συγκρότησης ενός δικτύου συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, με στόχο την παροχή αφενός έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, αφετέρου διαμεσολάβησης και υποστήριξης σε εργαζόμενους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης. Η Πληροφόρηση και η Συμβουλευτική, και συνακόλουθα οι υπηρεσίες και τα συστήματα δομών που δημιουργούνται, θα έχουν ως οδηγό τόσο ατομικές όσο και συλλογικές παραμέτρους και μεταβλητές λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Οι χρήστες του δικτύου, άτομα ή φορείς, μπορούν σε αυτή τη φάση να απευθύνουν στα στελέχη ερωτήματα για θέματα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής ασφάλισης και απασχόλησης μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση: inediktio@inegsee.gr Συμπληρώνοντας αποκλειστικά μια από τις παρακάτω φόρμες επικοινωνίας:

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …