Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν στο ΙΓΜΕ

887241fe1fc67c9344d649e9b732327f_L

Απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο, είναι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, που ανησυχούν από τα στοιχεία που μαθαίνουν για το αύριο και εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τους φόβους τους και γνωστοποιώντας κινητοποιήσεις.
«Δεδομένου ότι δεν έχει επιχορηγηθεί το ΙΓΜΕ από το Τακτικό Προϋπολογισμό μετά τον Ιούνη και οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, παραμένουν απλήρωτοι τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν ομόφωνα σε ΓΣ, 3ωρη Στάση Εργασίας 12.30 – 3.30 μμ, για τη Δευτέρα 12-10-15 και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119), προκειμένου να καταγγείλουν αυτό το γεγονός».
«Εκτιμούμε ότι υπάρχει προσπάθεια υπονόμευσης της Επανασύστασης του ΙΓΜΕ με πρόσχημα γραφειοκρατικά θέματα, πολλά των οποίων οφείλονται σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και διοικητικών παραγόντων της προηγουμένης περιόδου, που το Ινστιτούτο λειτουργούσε με το λειτουργικό σχήμα του ΕΚΒΑΑ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση όχι μόνο στην έγκριση του Προϋπολογισμού ΙΓΜΕ αλλά και στην υλοποίησή του.
Η εκτίμηση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία συγκεκριμένων ενεργειών που οδήγησαν στην επί 5μηνο καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ επανασύστασης του ΙΓΜΕ. Η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση, η συνεχής προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων αλλά και η λειτουργική αμφισβήτηση του Ινστιτούτου στερούν τη δυνατότητα υλοποίησης, των κρίσιμης σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ερευνητικών έργων του ΕΣΠΑ.
Ακόμη και η μη ξεκάθαρη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας για τη λειτουργία και το έργο του ΙΓΜΕ μας ανησυχούν ιδιαίτερα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …