Πλήρης φορολογική εξομοίωση των βουλευτών με τις άλλες κατηγορίες φορολογουμένων

63

«Μαχαίρι» 10% στη (βασική) βουλευτική αποζημίωση και πλήρη φορολογική εξομοίωση των αντιπροσώπων του έθνους με τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων προβλέπει το σχέδιο του νέου Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση.
Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των πόρων και η αποκατάσταση του κύρους του Κοινοβουλίου και των μελών του.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στόχος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, «να αποκατασταθεί η υπόσταση του Κοινοβουλίου, κάτι που θα αντανακλά και θα αντιστοιχίζεται με την κρίση που πέρασε η χώρα, ενώ παράλληλα θα αποτελεί προωθητικό παράγοντα».
Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής,  προσβλέπει σε σειρά αλλαγών όσον αφορά τις λειτουργίες, τους πόρους, τα οργανογράμματα και την αποτελεσματικότητα του Κοινοβουλίου και φιλοδοξεί η παρούσα Βουλή, πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας της, να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του πολυετούς κύκλου των μνημονιακών δεσμεύσεων και πολιτικών.
Σημειώνεται ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το Ζ” Ψήφισμα του 1975, το οποίο έχει συνταγματική ισχύ, και έτσι παγίως θεωρείτο ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για μείωση ή αύξησή της. Βεβαίως, οι συνολικές απολαβές των βουλευτών τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί αρκετές μειώσεις (μείωση αφορολόγητου, περικοπές επιδομάτων και αποζημιώσεων από συμμετοχές σε επιτροπές κ.λπ.), ωστόσο η βασική βουλευτική αποζημίωση αυτή καθεαυτή δεν έχει μειωθεί.
Εκτός από το «μαχαίρι» στη βασική αποζημίωση, θα υπάρξει και πλήρης φορολογική εξομοίωση με τις άλλες κατηγορίες φορολογουμένων. Και αυτό διότι, παρά τη μείωση του αφορολόγητου των βουλευτών τα τελευταία χρόνια, ένα τμήμα των απολαβών τους παραμένει φορολογικά αλώβητο (το 25%).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …