Απόλυση-αποζημίωση, ολόκληρη ή μισή;

moneyy3.medium
Συχνά τίθεται το ερώτημα αν ο εργαζόμενος μπορεί να υπογράψει το σχετικό έγγραφο της καταγγελίας και να εισπράξει ποσό αποζημίωσης λόγω απόλυσης, από τι στιγμή που δεν γνωρίζει πόσο είναι το νόμιμο ποσό που δικαιούται, αν πρέπει να αρνηθεί το ποσό εφόσον είναι μικρότερο από το δικαιούμενο ή να υπογράψει με επιφύλαξη άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 8 του Ν.2112/20, 10 του Β.Δ 16/18-7-20 και 6 παραγρ.3 του Ν.3198/55) η αποδοχή και είσπραξη από μέρους του μισθωτού της καταβαλλόμενης αποζημίωσης λόγω απόλυσης, έστω και αν γίνει χωρίς ο εργαζόμενος να επιφυλαχθεί για τη λήψη αυτής, δεν αποτελεί παραίτηση του μισθωτού από αξίωση για λήψη τυχόν μεγαλύτερης αποζημίωσης.
Κατά συνέπεια η υπογραφή του εργαζόμενου και η είσπραξη της αποζημίωσης δεν αποστερεί το δικαίωμά του εργαζόμενου να διεκδικήσει όλο το δικαιούμενο νόμιμο ποσό της αποζημίωσης.
Στο ergasiaka-gr.net, σημειώνεται ότι μισθωτός θα πρέπει να διεκδικήσει την καταβολή ή την συμπλήρωση της αποζημίωσης, εντός εξαμήνου από τότε που έγινε απαιτητή (από την ημερομηνία απόλυσης).
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα - Ομιλία Κασσελάκη στις 18:30

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με ενδιαφέρον μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τρίτης και …