?????????????????????????????????????????????????????????

Πρώτα νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ

?????????????????????????????????????????????????????????

Πληθώρα έργων μεταφέροντια από το ΕΣΠΑ 2007-2013, στο νέο ΕΣΠΑ, με πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, καθώς θα ανακοινωθούν άμεσα ότι από τον συνολικό προϋπολογισμό μεταφερόμενων και phasing έργων , δηλαδή 877 + 3.525 ο προϋπολογισμός φτάνει στα 4.402 εκατ. ευρώ.
Από από αυτά, τα 1.100 εκατ. ευρώ θα αφορούν στις δαπάνες εντός του 2016, με βάση όσα διέρρευσαν για την σημερινή συνέντευξη τύπου που θα δώσουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην οποία και θα ανακοινώσουν τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα θα δοθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, και σε 2.800 πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης.
Σύμφωνα με τα σενάρια εξυγίανσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13, που έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του υπουργείου, προβλεπόταν η απένταξη 1.404 έργων από τα επιχειρησιακά προγράμματα.
Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί 917 έργα. Από τα έργα που απεντάσσονται, προβλέπεται να μεταφερθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, 275 έργα προϋπολογισμού 877 εκατ. ευρώ. Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί προς μεταφορά 85 έργα. Από τα έργα που θα υλοποιηθούν ως phasing (έργα γέφυρες), ο προϋπολογισμός της β' φάσης ανέρχεται σε 3.525 εκατ. ευρώ για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν ολόκληρη επιστροφή φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το …