ΣΟΚ: Κατάσχεση στις καταθέσεις και στις θυρίδες

e66ebb882b18a124b16ee55697806f06

Αυτό ήταν...Και επίσημα θα σας αρπάζουν τις καταθέσεις ακόμα και αν τις έχετε σε θυρίδα, γιατί πολύ απλά....ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΠΟΚΤΉΣΑΤΕ!!!!

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, που μίλησε για νομιμοποίηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
Σύμφωνα με τον κύριο Αλεξιάδη οι νέες διατάξεις δίνουν στο κράτος τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο οπλοστάσιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

Χαρακτηριστικός ήταν ο σχολιασμός του υπουργού στο άρθρο 3 του ν/σ, που προβλέπει δέσμευση θυρίδων καθώς και δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου τους σε όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, τονίζοντας:
"Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους. Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνουν φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …