Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις Σκουριές ο Σταθάκης

μεταλλωρυχοι

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα είναι βασική παράμετρος, για να πραγματοποιηθεί μία στρατηγική επένδυση στη χώρα μας, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει στις Σκουριές, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις που δεν αποτελούν ζημιά για το νέο τουριστικό "μοντέλο" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι αλλαγές που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση αφορούν και σε έργα, όπως το μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές, ο υπουργός απάντησε τα εξής: "Η έμφαση δίνεται σε στρατηγικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, ει δυνατόν με απασχόληση υψηλού εργατικού δυναμικού, μορφωμένου, δηλαδή, προσωπικού. Άρα, δηλαδή, με μια έμφαση κατ' ανάγκης υπηρεσίας υψηλής προστιθέμενης αξίας ή προϊόντων, οι οποίες μπορεί να έχουν υψηλό βαθμό καθετοποίησης στην Ελλάδα και να μπορούν να έχουν ισχυρή εξωστρέφεια κλπ".

Σημαντικό το περιβαλλοντικό πρόβλημα

"Από την άλλη μεριά, το πρόβλημα το περιβαλλοντικό ορισμένης κατηγορίας στρατηγικών επενδύσεων είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Το πρόβλημα με τις Σκουριές, όπως ξέρετε, έχει προκύψει εν πολλοίς και από το θεσμικό κενό που υπάρχει στους περιβαλλοντικούς νόμους που αφορούν τα ορυχεία και την εξορυκτική δραστηριότητα στην Ελλάδα" ανέφερε σε ό, τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

"Ένα μεγάλο πρόβλημα θεσμικής υστέρησης, το οποίο προκάλεσε φυσικά διαφορετικές ερμηνείες για ενέργειες συγκεκριμένης εταιρείας και από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θα τολμούσα να πω και από ερμηνείες οι οποίες έχουν διχάσει και την τοπική κοινωνία, και φυσικά και έχουν μεταφερθεί σε δικαστικούς αγώνες" συμπλήρωσε ο υπουργός.

Θέλουμε μεγάλες επενδύσεις, που σέβονται το τουριστικό προϊόν

Ο κ. Σταθάκης όπως εξηγεί το news247.gr, επανέλαβε πως "θέλουμε μεγάλες και καλές στρατηγικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, με πολύ υψηλό βαθμό, όμως, περιβαλλοντικής προστασίας, που θα υπερασπιστεί και το ίδιο το τουριστικό προϊόν το οποίο θα φτιαχτεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και που με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών, φαίνεται ότι είναι το καλύτερο υπόδειγμα, να έχει ισχυρή περιβαλλοντική προστασία και για την ίδια την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που εντάσσεται σε αυτές τις κατηγορίες".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …