Σε κινητοποιήσεις αύριο οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ

xomaterh-liosiaΣτην προκήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10:00 πμ. για χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και που παρά τις συνεχής διαβεβαιώσεις περί επίλυσης τους, προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ.

Στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

"ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Καταβολή των δεδουλευμένων Υπερωριών μηνός Ιανουαρίου, και των προς συμπλήρωση ωραρίου ωρών όλου του έτους.

2. Καταβολή στους δικαιούχους του αναλογούντος γάλακτος σε χρήμα για την περίοδο Δεκέμβριου 2013 έως τον Μάιο του 2014, αίτημα σύννομο και δίκαιο που έκανε δεκτό η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ από τις αρχές του χρόνου και ακόμα εκκρεμεί η καταβολή του.

3. Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, οι ιατρικές εξετάσεις και ο εμβολιασμοί που απαιτούνται λόγω της φύσεως της εργασίας.

Χρειάζεται να επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι μέσα στα σκουπίδια δεν μπορεί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς τα απαραίτητα υποχρεωτικά μέσα προστασίας της υγείας των.

Με διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στις 7 Οκτωβρίου 2015 «προαναγγέλθηκε» η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας.

Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!

Προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους πως πάλι κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια που αφορά κατάργηση νομοθετημένων εργατικών δικαιωμάτων θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους την αιτία πολύμορφων κινητοποιήσεων.

Ζητάμε από την Διοίκηση του φορέα μας να γίνει αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα προκειμένου να υπερασπίσουν τα κεκτημένα δικαιώματα τους."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …