Στο υπουργείο εργασίας σε λίγο οι δημοτικοί εργαζόμενοι

poe-ota_29

Με προειδοποιητική Μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας με τα πληρώματα τους σε λίγο,  έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα)», ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των βαρέων ενσήμων τους που προβλέπουν τα προαπαιτούμενα μέτρα για την πρώτη αξιολόγηση του νέου μνημονίου.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αναφέρει:

«Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας Σε όσους εμπνεύστηκαν, εισηγήθηκαν, πρότειναν ή επεξεργάζονται τέτοια ενδεχόμενα επισημαίνουμε τα εξής:

– Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με τη διάταξη του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

– Κανείς εργαζόμενος δεν θα συναινέσει στην πλήρη εξαθλίωσή του, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που μετά από 5χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει απομείνει όρθιο.

Προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους πως πάλι κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους την αιτία σκληρών πολύμορφων κινητοποιήσεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική Μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας με τα πληρώματα τους την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα)».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …