Συζητείται σήμερα στον Άρειο Πάγο η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ

8029F4C9368DE43131DBEFB5E16C84F0

Η υπόθεση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, απασχολεί σήμερα την συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, αφού το ΔΗμόσιο μάλλον έχει τρελαθεί!!

Και αυτό γιατί ενώ το Δημόσιο δεν αποσύρει την προσφυγή του, εμμένοντας στο ότι οι καθαρίστριες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν απολύθηκαν, ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αναδρομικούς μισθούς, οι καθαρίστριες έχουν ήδη τακτοποιηθεί με τον σχετικό νόμο Κατρούγκαλου, και δη με οκτάωρη απασχόληση.

Η υπόθεση των καθαριστριών έχει βαρύ πρόσημο, καθώς ενδέχεται να βάλει ταφόπλακα και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις επιστροφής διαθεσίμων υπαλλήλων που έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.

«Είμαστε αντίθετοι στην εκδίκαση της υπόθεσης», δηλώνει στο Βήμα ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, που εκπροσωπεί τις καθαρίστριες, εκτιμώντας ότι «η όποια δυσμενής εξέλιξη μπορεί να γίνει προάγγελος τυχόν δυσμενούς εργασιακής μεταχείρισής τους στο μέλλον».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …