Συνδικαλιστές εμπόδισαν «ρατσιστική αιμοδοσία» και δικάζονται την Παρασκευή

dikastirio-ellada[1]
Τον Απρίλιο του 2013 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Σάμου, είχαν εμποδίσει την διενέργεια «αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες» που επιχείρησε τότε να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή, αλλά η υπόθεση 2 χρόνια μετά φτάνει στις δικαστικές αίθουσες, για την δίκη των εν λόγω συνδικαλιστών, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκδίδουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας.
-Το Διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου «καταδικάζει την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα και τη δίωξη τον συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου.
-Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
«Η ρατσιστική αυτή πράξη της Χ.Α. βρήκε απέναντί της δεκάδες συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος της Σάμου, αλλά και σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια η αιμοδοσία να γίνει χωρίς όρους και το αίμα να είναι στην διάθεση όποιου το έχει ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποιον και όποια την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, θρησκεία, γλώσσα ή άλλες διακρίσεις. Οι υμνητές της άριας φυλής θέλησαν να την «χτυπήσουν» ώστε να μπολιάσουν με την δηλητηριασμένη σκέψη τους και τον ρατσισμό την πράξη αυτή».
-Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου «εκφράζει τη συμπαράστασή του στα μέλη του που δικάζονται στις 15/10/2015 και καταδικάζει τη ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου γιατί έπραξαν τo καθήκον τους και αντιστάθηκαν σε κάθε μορφή ρατσιστικής, φυλετικής και πολιτικής διάκρισης για την εθελοντική αιμοδοσία, καταδικάζοντας τη στάση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Βασιλικής Πατλάκα Σίδερη,  που όπωςκαταγγέλλει ενώ θα μπορούσε να αποτρέψει από μόνη της αυτή την αιμοδοσία με τον τίτλο «μόνο για Έλληνες», διότι η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποια και όποιον την έχει ανάγκη, ζήτησε με αναφορά της στον εισαγγελέα τη δίωξη των συνδικαλιστών, δηλαδή ότι έπραξαν και οι χρυσαυγίτες. Λέμε ένα δυνατό όχι σε τέτοιου είδους ενέργειες, και παλεύουμε καθημερινά, ειδικά σήμερα που οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Χωρίς φυλετικές –ρατσιστικές αντιλήψεις, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, τον πρόσφυγα ,τον μετανάστη, τον φτωχό ,τον άρρωστο στο σώμα ή την ψυχή, με πίστη στον όρκο του Ιπποκράτη και σύμμαχο όλους εσάς που καθημερινά και με μεγάλο κόπο συμπαραστέκεστε στο σημερινό δράμα που βιώνει η κοινωνία μας με τους χιλιάδες πρόσφυγες, τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες που καταφθάνουν στο νησί μας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καλεί, στις 15 Οκτωβρίου 2015, τα μέλη του να στηρίξουν τους συναδέλφους του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και να παρευρεθούν στη δίκη σύσσωμα και να αποτρέψουν με την παρουσία τους το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου, που ήδη ξεκίνησε με την καταδίκη των τεσσάρων συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Σάμου στους οποίους ο Ιατρικός Σύλλογος της Σάμου είναι αλληλέγγυος και ζητά: Να παρθεί πίσω η απόφαση της καταδίκης τους. Να σταματήσει κάθε δίωξη αυτού του τύπου». Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, επισημαίνει πως: «Η ποινικοποίηση αυτού του αγώνα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα να απομονώσουν την φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές.
Να αθωωθούν.
Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Aπό την πλευρά της η Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου (μέλος της ΟΓΕ), συμμετέχει στην κινητοποίηση την ημέρα της δίκης και δηλώνει: «Καλούμε τα μέλη και τις φίλες της ομάδας, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Σάμου την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, στις 10:30 π.μ. που διοργανώνουν φορείς και σωματεία του νησιού. Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …