Το 19% του εργατικού δυναμικού της χώρας ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ μέσα σε μια πενταετία

ΑΠΟΛΥΣΗ
Εξαφανίστηκε  το 19% του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της χώρας, την πενταετία 2009 – 2014, που παράλληληα σημείωσαν αύξηση και τα ποσοστά της ανεργίας, σύμφωνα με την έρευνα της Grant Thornton, θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου και μεταξύ άλλων σημειώνει:
-Μείωση κατά 10% των πωλήσεων των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων ενώ η μείωση φτάνει το 35% αν επικεντρωθεί η καταγραφή στις μικρές εταιρίες.
-Συνολικά προκύπτει μείωση κερδοφορίας κατά 4,8 δισ. ευρώ, ή 32%. Μάλιστα, προ φόρων η συνολική κερδοφορία μειώνεται κατά 86% ή 5,3 δισ. ευρώ στις εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα.
-Στα θετικά της έρευνας είναι ότι την τελευταία διετία καταγράφηκε άνοδος των εταιριών που επέστρεψαν στην κερδοφορία.
-Η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε νέα δανειακά κεφάλαια προκάλεσε μείωση κατά 7,5 δισ. ευρώ στον καθαρό δανεισμό.
-Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικές οικονομίας διαπιστώνεται ότι στο γ' τρίμηνο του έτους η πτώση της αισιοδοξίας φτάνει το -60%, από -38% που ήταν το β' τρίμηνο.
Η Ελλάδα αποτελεί την 45η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, με εκτιμώμενο συνολικό κύκλο εργασιών στο ύψος των 238 δισ. δολαρίων το 2014, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης δυναμικότητας της Grant Thornton κατατάσσει την Ελλάδα στο νούμερο 51, στην ίδια θέση με την Ιταλία.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.997 επιχειρήσεων όπου διαπιστώθηκε, ανάμεσα στ' άλλα, ότι η σημαντική μείωση κερδών που κατέγραψαν οι εταιρίες το παραπάνω χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 60% τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος που καταβλήθηκε στα δημόσια ταμεία.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" αφού τόνισε ότι το κόμμα του «αποδοκιμάζει και καταδικάζει την αντιλαϊκή …