Ευτυχία και περισσότερα χρόνια ζωής, προσθέτουν οικογένεια και γάμος

family-720x320

Η ευτυχία προσθέτει χρόνια και μάλιστα «όμορφα» χρόνια στη ζωή μας και επιτυγχάνεται μέσα από τον θεσμό της οικογένειας και του γάμου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 44 χώρες από το Pew Research Center.

Προηγούμενες έρευνες σε μοναχές  έδειξαν ότι οι αυτές που στα χρόνια πριν μπουν στο μοναστήρι είχαν ζήσει θετικές αισθηματικές καταστάσεις κέρδισαν 10 επιπλέον χρόνια ζωής από ότι αυτές που είχαν τις λιγότερο θετικές.

Όπως λένε, οι ειδικοί, η οικογένεια σε ένα άνθρωπο, αυξάνει τα αισθήματα ικανοποίησης και όσο περισσότερο χρόνο περνά κάποιος με την οικογένεια του, τόσο θετικότερα αυτό επενεργεί στην ψυχική υγεία και στην ευτυχία του.

Τώρα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας είναι η οικογένεια. Παρατήρησαν ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι ζουν συνήθως τουλάχιστον 3 χρόνια περισσότερα και ταυτόχρονα έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από τους ανύπαντρους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι το τέλος Ιουλίου …