"Μακελειό" από το πόρισμα των Σοφών, για σύνδεση της σύνταξης με το εισόδημα!

asfalistiko_534_355

Τεράστιες ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις προβλέπονται με βάση το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη. Όπως αποκάλυψε το Mega, το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών μεταξύ άλλων προβλέπει μείωση των συντάξεων, συνυπολογισμό της ατομικής και οικογενειακής περιουσίας στην απονομή συντάξεων και εμπλοκή της εφορίας για να εισπράττονται κανονικά οι ασφαλιστικές εισφορές.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, οι Σοφοί προτείνουν να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ασφαλιστικό ταμείο, στο οποίο θα είναι τόσο οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά θα ενταχθούν και οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η εναλλακτική σε αυτή την πρόταση, με βάση το δημοσίευμα του newsit.gr,  είναι να δημιουργηθούν μόνο τρία μεγάλα ταμεία. Στο ένα θα εισέρχονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στο δεύτερο ταμείο, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ένα τρίτο ταμείο για τους αγρότες.

Το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών που ξεδιπλώνεται σε 28 σελίδες, ουσιαστικά προτείνει τη δημιουργία ενός ατομικού κουμπαρά για κάθε ασφαλισμένο στον οποίο κουμπαρά θα μπαίνουν όλες οι ατομικές εισφορές.

Η βασικότερη αλλαγή που προτείνουν είναι στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Αυτή λοιπόν η σύνταξη θα συνδέεται με την περιουσία του κάθε συνταξιούχου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως θα συνυπολογίζονται τα εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, καταθέσεις και τόκους και ανάλογα με αυτά τα ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα θα μειώνεται ανάλογα και η σύνταξη.

Σε κάποιες περιπτώσεις φυσικά αυτό θα σημάνει το τέλος των συντάξων κυρίως για τις περιπτώσεις εκείνων των ανθρώπων που έχουν πλούσια εισοδήματα από άλλες πηγές, οι οποίοι μπορεί να δουν τη σύνταξή τους να μηδενίζει.

Για την περιβόητη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, το πόρισμα προτείνει την κατάργησή της και την αντικατάστασή της με τη ρήτρα ελεγχόμενου ελλείμματος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …