Πιάνει δουλειά το έκτακτο προσωπικό στα ΤΕΙ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το θέμα 85 εκκρεμούντων διορισμών τεχνικού και εργαστηριακού προσωπικού, για το οποίο επίσης τα μέλη της ενημερώθηκαν ότι έχει σταλεί έγγραφο επ” αυτού στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τέθηκε στη Σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ που ολοκληρώθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, αρμόδιας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Σίας Αναγνωστοπούλου.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού και επ” αυτού η κυρία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως θεωρεί ότι μέχρι την Παρασκευή 16 ή τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου να είναι σε θέση να μπει το έκτακτο προσωπικό των ΤΕΙ στις διδακτικές αίθουσες.

Για την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ ήταν αποθαρρυντικές, καθώς η κυρία Αναγνωστοπούλου τους είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις των προϋπολογισμών, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να διερευνήσει τρόπους μείωσης των λειτουργικών εξόδων (π.χ. ΔΕΗ, δημοτικά τέλη κ.ά.).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …