Ωρομισθίο καλλιτεχνικό προσωπικό προσλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας

ypourgeio_paideias_232518768

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της ανάγκης πλήρωσης των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο δεν εντάσσεται σε εκπαιδευτικό κλάδο, για την διδασκαλία των κατά περίπτωση μαθημάτων στους τομείς Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού και ειδικότερα:

α) Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου

  • Ειδικός για την «Κίνηση – Χορό»
  • Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, κινηματογραφιστής [ή υποψήφιοι με σπουδές κινηματογράφου].

β) Κατεύθυνση Χορού • Ειδικός Κλασικού Χορού. • Ειδικός Σύγχρονου Χορού.

  • Ειδικός για την «Κίνηση – Χορό»

Καλεί τους ενδιαφερόμενους, εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν, με ωριαία αντιμισθία έως οκτώ (8) ώρες εβδομαδιαίως, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αμπελοκήπων – Θεσσαλονίκης και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ηρακλείου Κρήτης, για το διδακτικό έτος 2015-2016, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους στα παραπάνω Σχολεία, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως εξειδικευμένοι στους τομείς του Θεάτρου-Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, από 13 Οκτωβρίου 2015 έως και 26 Οκτωβρίου 2015

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:

  1. Έλληνες πολίτες*.
  2. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο (Ν.Δ.3832/1958).
  3. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν.2431/1996).

*Σημειώνεται ότι για τους υπηκόους χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα (1) έτος από την απόκτησή της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων με την παρούσα εγκύκλιο.

Διαδικασία Υποβολής

  1. Η αίτηση έχει τη μορφή ειδικού εντύπου και εμπεριέχει με τυποποιημένο τρόπο τα απαιτούμενα στοιχεία, επέχει δε για τον αιτούντα θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που δηλώνονται. Την αίτηση προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (www.minedu.gov.gr).

Οι υποψήφιοι αποστέλλουν την αίτηση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή) ή με ταχυμεταφορά στην Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων (πρώην Κ.Υ.) του Υ.ΠO.ΠΑΙ.Θ.

Στην Αίτηση επισυνάπτονται:

α. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα

β. Αντίγραφα των πτυχίων, διπλωμάτων, τίτλων σπουδών ή μεταπτυχιακών τίτλων όλων των επιπέδων και, εφόσον απαιτείται, πιστοποιητικό ελληνομάθειας, τα οποία διαθέτουν.

γ. Βεβαιώσεις διδακτικής εμπειρίας.

δ. Πλήρης φάκελος επαγγελματικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ο οποίος θα περιλαμβάνει όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τις οποίες δεν κατατίθενται αποδεικτικά στοιχεία, όπως φωτοαντίγραφα από προγράμματα παραστάσεων (με σημειωμένες τις αναφορές στον υποψήφιο), κ.λπ., δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

ε. Βεβαιώσεις σεμιναρίων, συνεδρίων ή άλλων συναφών προς το αντικείμενό τους ιδιωτικών σπουδών.

Αιτήσεις υποψηφίων που δεν συγκεντρώνουν τα παραπάνω ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα, δε λαμβάνονται υπόψη από την Επιτροπή Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Κατ΄ εξαίρεση και ειδικά για τα μαθήματα του Χορού και προκειμένου να μην υπάρξουν κενές θέσεις διδασκόντων στα μαθήματα αυτά στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, γίνονται δεκτές από την Επιτροπή Καλλιτεχνικών Σχολείων και οι αιτήσεις υποψηφίων που κατέχουν μεν Δίπλωμα Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ή αναγνωρισμένης από το κράτος Ιδιωτικής Επαγγελματικής Σχολής Χορού ή Ανώτερης/Ανώτατης Σχολής Χορού του εξωτερικού, αλλά δεν διαθέτουν αποδεδειγμένη 3ετή διδακτική προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …