Νέα φορολογική θηλιά για τους επαγγελματίες

Eforia-570

Από έλεγχο της εφορίας θα περάσει ένας στους διακόσιους ελεύθερους επαγγελματίες, από αυτούς που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια τις ανέλεγκτες χρήσεις τους με τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης.

Με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, δίνει οδηγίες στις εφορίες προκειμένου να επιλεγεί σαν δείγμα προς έλεγχο το 0,5% από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικών ετών 2013 και 2014, που έχουν υποβληθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3296/2004.

Η επιλογή του δείγματος θα γίνει με βάση κατάταξη που θα προκύψει από μοριοδότηση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου (επάγγελμα, εισόδημα, τζίροι, συνέπεια στις υποβολές δηλώσεων, πληροφοριακά δελτία ελέγχων κλπ.)

Μάλιστα στο newmoney.gr, διευκρινίζεται ότι εκτός από τις δηλώσεις που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, θα ελέγχονται επίσης και οι αντίστοιχες δηλώσεις Φ.Π.Α., καθώς και οι δηλώσεις λοιπών φορολογιών που τυχόν υπέβαλαν σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις του Ν. 3296/2004 και αφορούν τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους.

Για τους ίδιους επιτηδευματίες και τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους ελέγχεται επίσης και η ορθή εφαρμογή των διατάξεων του ΚΒΣ και του ΚΦΑΣ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ποσά φόρου εισοδήματος ή Φ.Π.Α. ή λοιπών φορολογιών που προκύπτουν από τις παραπάνω δηλώσεις και έχουν ήδη βεβαιωθεί ή βεβαιώνονται λόγω της υποβολής τους σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις του Ν. 3296/2004, συμψηφίζονται με τα αποτελέσματα βάσει των διενεργούμενων ελέγχων, επιστρεφόμενης της τυχόν αρνητικής διαφοράς.

Οι έλεγχοι αυτοί σε δείγμα των δηλώσεων, προβλέπονται από τη νομοθεσία περί αυτοπεραίωσης και αποτελούν υποχρέωση των φορολογικών αρχών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΚΤ: Στον Σεπτέμβριο στρέφεται η προσοχή για τη μείωση των επιτοκίων

Κρίσιμα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το καλοκαίρι - Από τον Ιούλιο του 2022 η ΕΚΤ …