Ανεργία: Στην Ελλάδα καλπάζει στην Βρετανία μειώνεται

φ

Στο χαμηλότερο επίπεδό της από τα μέσα του 2008 μειώθηκε η ανεργία στη Βρετανία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας εμφανίζεται ανθεκτική στις πιέσεις από την παγκόσμια οικονομία.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,4% μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου από 5,5% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική αρχή της χώρας. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο. Ο ρυθμός αύξησης των αποδοχών, εκτός των επιδομάτων, επιβραδύνθηκε στο 2,8% από το 2,9%.

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 140.000 στα 31,1 εκατ. τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 79.000 στα 1,77 εκατ. άτομα, με το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο να υποχωρεί στο 5,3% από το 5,4% τον Ιούλιο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …