Για γέλια και για κλάμματα-Στα 392 ευρώ οι μελλοντικές συντάξεις

syntaxeis-800x500_c

Ας βρούμε θυρίδες να φυλλάξουμε τις μελλοντικές μας συντάξεις, που θα καταρρεύσουν στα 392 για τους μετά το 2011 ασφαλισμένους!!!

Με παρέμβασή του στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο ο νέος υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος είπε:

«Εχει γίνει μια παρεξήγηση για την κατώτερη σύνταξη και γι’ αυτό φταίει η εγκύκλιος Χαϊκάλη. Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος. Η κατώτερη σύνταξη των 392 ευρώ είναι για τους πρωτοασφαλισμένους μετά το 2011. Για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 2011 παραμένει η σύνταξη των 482 ευρώ».

Εκτός αυτού, ζήτημα «υπερβολικών» συντάξεων έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο Σάκης Παπαδόπουλος προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων της ομοσπονδίας συνταξιούχων, αναφέρει το protothema.gr.

Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος απευθυνόμενος προς τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της συνομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικών ταμείων είπε: «Εσείς δεν έχετε στην λογική σας ότι κάποιες συντάξεις είναι υπερβολικές και σε ποιο ύψος;».

Από την πλευρά του ο κ. Κουμπούρης εξήγησε ότι «από την αρχή των περικοπών οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45% και οι επικουρικές 65%. Δεν υπάρχουν υπερβολικές συντάξεις αλλά συντάξεις που έχουν πληρωθεί…». Μάλιστα ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των συνταξιούχων προειδοποίησε: «Οι κατώτερες συντάξεις κατακρεουργούνται και από ότι φαίνεται θα πάνε από 386 ευρώ σε 240 ευρώ»!

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

«Ενα κανονικό κόμμα θα κατέθετε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε γελοίο …