Δωρεάν σίτιση στα σχολεία της Πάτρας

apple-book-660

Στις επόμενες ημέρες ξεκινά από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών εκείνων που προέρχονται από ασθενείς οικονομικά οικογένειες.

Οικογένειες που δεν έχουν τα χρήματα για να δώσουν στο παιδί τους έστω και να πάρουν ένα κολατσιό από το κυλικείο του σχολείου τους. Οι διευθυντές των σχολείων της Πάτρας έχουν αποστείλει ήδη τις σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των μαθητών προς τον Κοινωνικό Οργανισμό.

Τα κριτήρια επιλογής έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους, στηριζόμενα σε προσωπικά δεδομένα, δείχνοντας, ωστόσο, απόλυτη εχεμύθεια για ευνόητους λόγους, έτσι ώστε να μην στιγματιστεί κανένα παιδί στην σχολική κοινότητα.

Οι σχετικές λίστες επεξεργάζονται από τον Κοινωνικό Οργανισμό και μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί αμέσως θα ξεκινήσει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα σίτισης αφορά το πρωινό και το δεκατιανό, με τις οικογένειες των μαθητών να καλούνται μία φορά το μήνα να παραλάβουν δωρεάν, τα τρόφιμα που αναλογούν για τα παιδιά τους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ήταν σε ισχύ και την περσινή χρονιά, εξυπηρετώντας τότε 640 μαθητές, ένας αριθμός που, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, πρόκειται να αυξηθεί αρκετά φέτος, με βάση τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …