ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιβράβευσης επιχειρήσεων

oaed_23-300x179

Μηνιαία επιδότηση ύψους 450 ευρώ το μήνα θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που μέσα στο 2015 (από τον Ιανουάριο μέχρι τις 31/8/2015) πραγματοποίησαν πρόσληψη άνεργου.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει μέχρι το τέλος του μήνα ο ΟΑΕΔ, ενώ είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται Πρόγραμμα επιβράβευσης επιχειρήσεων και αφορά τις επιχειρήσεις που ενίσχυσαν την απασχόληση και τη διατήρησαν. Την επιδότηση θα τη λαμβάνουν οι επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η δράση προϋπολογισμού 61 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ που λήγει και πραγματοποιείται για να επιτευχθεί η απορρόφηση κάποιων πόρων που δεν είχαν απορροφηθεί. Ταυτόχρονα επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που επένδυσαν στην απασχόληση σε μια δύσκολη συγκυρία, απαλλάσσοντας την επιχείρηση από μέρος του μισθολογικού της κόστους.

Ακόμη μια δράση, στο ίδιο πλαίσιο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, για τους αυτοαπασχολούμενους που ξεκίνησαν δραστηριότητα από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις 31/8/2015 και είχαν έστω και μια μέρα ανεργίας το προηγούμενο εξάμηνο.

Σε αυτούς το πρόγραμμα επιστρέφει ποσό μέχρι 10.000 ευρώ εφόσον έχουν τιμολόγια δαπανών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …