banknotes

Πάτρα: Δανειολήπτες μπορούν να διαγράψουν τα χρέη τους έως 20.000 ευρώ αλλά τους εμποδίζει το υπουργείο

banknotes

‘Αγνοια δηλώνουν δήμος Πατρέων, ασφαλιστικά ταμεία και υποκαταστήματα εφοριών στην Πάτρα, σχετικά με την δυνατότητα διαγραφής των χρεών δανειοληπτών ύψους μέχρι 20.000, αρκεί να έχουν μηδενικό εισόδημα και να έχουν συμπληρώσει περισσότερα από δύο χρόνια ανεργίας.
Και η ευθύνη δεν είναι δική τους αλλά του υπουργείου που ενάμισι μήνα μετά την απόφαση που έλαβε στις 14 Αυγούστου δεν έχει συντάξει και δεν έχει αποστείλει μία απλή εγκύκλιο, για την αίτηση που θα εξυπηρετήσει τους χιλιάδες δανειολήπτες.
Οι δανειολήπτες που γνωρίζουν για την απόφαση, σπεύδουν να κάνουν χρήση του νόμου, με το να συμπληρώσουν την εν λόγω αίτηση, να την καταθέσουν στο Ειρηνοδικείο και τα χρέη τους να αποτελέσουν μόνιμο παρελθόν.
Αλλά σκοντάφτουν στην αδράνεια του υπουργείου που ήταν υποχρεωμένο από το 3ο μνημόνιο, να έχει διευθετήσει σε διάστημα 10 ημερών το ζήτημα, από την στιγμή της απόφασης.
Αντ΄ αυτού δέχονται καθημερινά τις κλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών, που θίγουν την αξιοπρέπεια τους, όπως κατήγγειλε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας Τάσος Νικολαδάκης, καλώντας τους δανειολήπτες αν δέχονται τηλεφωνήματα από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες, περισσότερα από ένα το διήμερο, να το καταγγείλουν στην Ένωση, γιατί πρόκειται για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας που τιμωρείται.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …