Πάτρα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την ΑΔΕΔΥ

sigkentrosi-trofimon

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στο  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

"Ολόκληρη η ανθρωπότητα εμβρόντητη παρακολουθεί το δράμα που εξελίσσεται κάθε μέρα στη Μεσόγειο και στα σύνορα των κρατών της Ευρώπης με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες με τις οικογένειές τους να προσπαθούν να ξεφύγουν από την δίνη του πολέμου. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά μέσω κυρίως της Μεσογείου και διαφόρων χωρών προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης για ένα καλύτερο μέλλον μακριά από το μακελειό των πολέμων και της πείνας.

Το ατέλειωτο καραβάνι προσφύγων και μεταναστών είναι το αποτέλεσμα της σύγχρονης πολιτικής της εξάρτησης που επιβάλλει η ανεπτυγμένη Δύση στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Ο προορισμός αυτού του καραβανιού είναι τα σύγχρονα στρατόπεδα εργασίας των ανεπτυγμένων χωρών ως πάμφθηνου εργατικού δυναμικού με δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας. Σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη σήμερα δοκιμάζονται τα στοιχειώδη δικαιώματα του ανθρώπου και κάθε εργαζόμενου και ανέργου.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι απειλή, είναι αυτοί που ξεσκεπάζουν την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό των ηγετών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, αυτών που μετέτρεψαν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων (Συρία, Λιβύη, κ.ά.) και τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και ελπίδων. Αναφύεται  η πολιτική τους για δημιουργία στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αποθηκών ψυχής, όσων προσφύγων και μεταναστών θα περισσεύσουν από τις αναγκαιότητες της Κεντρικής Ευρώπης και του ευρωπαϊκού Βορρά.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας μπροστά στο οξύ προσφυγικό ζήτημα που εξελίσσεται καθημερινά, διεκδικεί  και καλεί την κυβέρνηση να διεκδικήσει :

Απευθείας μεταφορά των προσφύγων απευθείας από την Τουρκία, τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των προσφύγων.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας στις εμπόλεμες περιοχές

Αυτοδιάθεση των λαών μακριά από ξένες επεμβάσεις.

Την κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, τις διατάξεις της Συνθήκης του Σένγκεν που αφορούν τους πρόσφυγες, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, άμεση ή έμμεση σε εμπόλεμες περιοχές, καμία παραχώρηση ελληνικού εδάφους για πολεμικές επιχειρήσεις (όπως Κάρπαθος κ.ά.)

Ενίσχυση, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – σίτιση – περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

Στέγαση, σίτιση, περίθαλψη από δημόσιες και δημοτικές δομές

Δημιουργία ανοικτών δομών φιλοξενίας και καταγραφής

Συνεργασία των σωματείων της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας με δημόσιες και δημοτικές δομές για κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …