Το πολυνομοσχέδιο βγάζει στους δρόμους ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΑΜΕ

πορεια
Στους δρόμους βγαίνουν τα συνδικάτα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο τα μεσάνυχτα, με συγκεντρώσεις το απόγευμα της Παρασκευής  στις 7 στο Σύνταγμα, από τηνΑΔΕΔΥ, που  σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
«Επίσης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015).
Το ίδιο προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότηση τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ο. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς».
Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: «Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση ακυρώνει «τον εαυτό της», καταργώντας διατάξεις που θεωρήθηκαν μονομερής ενέργειες από την ΤΡΟΪΚΑ. Τα παράλληλα προγράμματα της Κυβέρνησης άρχισαν να ξεδιπλώνονται. Μόνο που είναι μία από τα ίδια των πέντε τελευταίων ετών.
Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 εφαρμόζεται με διαδικασίες και FAST-TRACK «στο όνομα δήθεν της λαϊκής νομιμοποίησης» η οποία δεν υφίσταται, αφού οι ψηφοφόροι ψήφισαν παράλληλα Προγράμματα και όχι ΜΝΗΜΟΝΙΑ τα οποία συνεχίζουν να διαλύουν ότι έχει απομείνει από εισοδήματα και κοινωνικά δικαιώματα. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι με τα περίφημα ισοδύναμα, ότι κερδίζουν οι πολίτες στη μία τσέπη το χάνουν από την άλλη. Και μάλιστα χάνουν πολύ περισσότερα».
Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που αναμένεται να καλέσουν με τη σειρά τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Tο ΠΑΜΕ, καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη και ώρα 6.30μ.μ. στην Ομόνοια.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …