"Παράνομη" απόλυση 11 εργαζομένων παιδικών σταθμών στο Δήμο Βοίου

PAIDIKOISTAMOI600_478142995

Για παράνομη απόλυση 11 ατόμων που είχαν προσληφθεί στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Βοίου μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, όσον αφορά στις 13 προσλήψεις,  ενός ΤΕ βρεφονηπιοκόμου, 3 ΔΕ βρεφονηπιοκόμων , 2 ΥΕ μαγείρων, 6 ΥΕ καθαριστριών και ενός ΔΕ διοικητικού με διάρκεια σύμβασης από 1-3-2014 έως 31-8-2014 με δικαίωμα ανανέωσης.

Όπως καταγγέλλει η αναγνώστρια της aftodioikisi.gr, Γιάννα Μαρκοπούλου:

 «Παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ΄αριθ 7057/25-02-2015 εγκύκλιο για προγραμματισμό προσλήψεων που εξέδωσε ζητούσε την υποβολή αιτημάτων για την ανανέωση των ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΣΠΑ, π.χ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και την υπ΄αριθ, 31/16-06-2009 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που αναφέρεται ότι στα συνεχιζόμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ ανανεώνονται οι συμβάσεις του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ο Δήμος Βοϊου αποφάσισε να προβεί σε υποβολή αιτήματος ανανέωσης μόνο για δύο από τις δέκα τρεις συμβάσεις, που σημαίνει ότι δύο εργαζόμενοι παραμένουν και έντεκα απολύονται.

Αυτό είναι παράνομο και θα έπρεπε να το κάνει για όλες τις εργαζόμενες από τη στιγμή που οι συμβάσεις αυτές επισυνάπτονται στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος που συνεχίζεται κανονικά όταν σε όλους τους Δήμους της χώρας η ανανέωση θεωρείται και είναι δεδομένη…..

Για τα άτομα που ανανέωσε το αιτιολογικό του ήταν ότι χρειαζόταν την ΤΕ βρεφονηπιοκόμο για να επανδρώσει έναν νέο σταθμό που θα άνοιγε με 5 παιδάκια πράγμα που δεν έκανε γιατί εκεί έστειλε άτομο από τα 5μηνα ….και για το άτομο του διοικητικού ότι είναι δύσκολο κάποιο άλλο άτομο να μάθει τη δουλειά….αυτά τα ανέφερε σε δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος κ. Κοτρωτσιος……..την επαναπροκύρηξη των θέσεων ανακοίνωσε και στα ΚΔΑΠ και θα ακολουθήσουν και οι άλλες δομές όπως ισχυρίστηκε…Αλλά εκεί επειδή δέχτηκε πιέσεις από συγγενικά πρόσωπα εργαζομένων που ήταν υποψήφιοι του το αναίρεσε σε μια νύχτα….οι θέσεις που ζήτησε και πήρε έγκριση είναι…1 ΤΕ βρεφονηπιοκόμο και 1 ΔΕ διοικητικού για το σχολικό έτος 2015-16 με δικαίωμα ανανέωσης …(και 2 ΤΕ βρεφονηπιοκόμοι …1ΔΕ μάγειρων…2ΥΕ βοηθών μάγειρων…και 4 ΥΕ καθαριστριών…για το σχολικό έτος 2015.-16 ) σε αυτούς που κράτησε δίνει ξανά το δικαίωμα της ανανέωσης εννοώ στους υπόλοιπους όχι….

Απευθυνθήκαμε παντού…στις τότε βουλευτίνες της Κοζάνης στην περιφέρεια στο υπουργείο…Η απάντηση που πήραμε είναι ότι είναι στη δικαιοδοσία του δήμαρχου να αποφασίζει…..στο συγκεκριμένο δήμο υπάρχει ένας εργασιακός μεσαίωνας με ρουσφετολογικές ανανεώσεις και προσλήψεις με το έτσι θέλω…

Αυτό πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος. Μην μας θεωρούν κορόιδα..Οι ανάγκες μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες..στερήσαμε από τις βασικές ανάγκες των παιδιών μας για να μπορέσουμε να κινηθούμε νομικά γιατί είναι άδικο όλοι οι άλλοι συνάδελφοι μας πανελλαδικά να εργάζονται κανονικά και εμείς να έχουμε απολυθεί….και περιμένουμε μέσα στη αγωνιά χωρίς κάνεις να νοιαστεί για εμάς….οι περισσότεροι ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες και μας πετάξει στο δρόμο για το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥ…..»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα - Ομιλία Κασσελάκη στις 18:30

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με ενδιαφέρον μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τρίτης και …