Εργαζόμενος καταδικάστηκε στην Κύπρο-Για πορνεία, δεύτερη εργασία, ή εμφάνισης ως τραβεστή;

kiprossss_h_633_451

30χρονος Κύπριος με ταρίφα 200 ευρώ και ντυμένος γυναίκα πήγαινε στην Αίγυπτο για να κάνει βίζιτες, αλλά η καταδίκη προσωρινά επέφερε την αναστολή της έκτακτης δεύτερης εργασίας του!

Πρόκειται για έναν 30χρονο υπάλληλο που, σύμφωνα με τον «Πολίτη», δούλευε σε τμήμα του υπουργείου Υγείας και καταδικάστηκε γιατί αποζούσε από κέρδη πορνείας, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα διενήργησε τρεις επισκέψεις στην Αίγυπτο όπου ψάρευε πελάτες μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, ο 30χρονος, ταξίδευε συχνά σε αραβικές χώρες και την τελευταία φορά πήγε στην Αίγυπτο από την Ιορδανία.

Τις ημερομηνίες επίσκεψής του σε κάθε χώρα τις γνωστοποιούσε δημοσιεύοντας αγγελίες σε διάφορους ιστότοπους με γυναικείο όνομα και ντυμένος γυναίκα. Όταν οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν τις αγγελίες, οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Πριν την επιχείρηση της αστυνομίας εξετάστηκαν όλες οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος Κύπριος εκδιδόταν με ταρίφα 200 περίπου ευρώ την ώρα κάτι το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος κατά την ανάκρισή του.

Ο τρόπος σύλληψής του 30χρονου

Προκειμένου να τον συλλάβουν οι αιγυπτιακές Αρχές, ένας από τους αστυνομικούς της επιχείρησης εμφανίστηκε στον 30χρονο ως πελάτης και αφού διαπιστώθηκε η διάπραξη των ποινικών αδικημάτων του, οι Αρχές εισέβαλαν στο διαμέρισμά του και τον συνέλαβαν. Μαζί με τον 30χρονο συνελήφθη και άλλος ένας Κύπριος, ο οποίος υπηρετούσε στην κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο και βρισκόταν μαζί του στο δωμάτιο.

Κατά τη σύλληψή του ο 30χρονος φορούσε γυναικεία ρούχα με ξανθιά περούκα. Στο διαμέρισμα του βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα, προκλητικά γυναικεία ρούχα και εσώρουχα, όργανα σαδομαζοχισμού, πολλά κινητά τηλέφωνα με τα οποία γινόταν η επικοινωνία με τους πελάτες και χρήματα που φαίνεται να προέρχονταν από την άσκηση πορνείας.

Η πληρωμή του δικηγόρου και οι ποινή

Ο φίλος του 30χρονου και υπάλληλος της κυπριακής πρεσβείας στο Κάιρο που ήταν μαζί του κατά τη σύλληψη, λόγω του διπλωματικού διαβατηρίου του δεν κρατήθηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει τον φίλο του χρησιμοποιώντας χρήματα της πρεσβείας για να πληρώσει τον δικηγόρο του 30χρονου που απαιτούσε αμοιβή 10.000 ευρώ με προκαταβολή 4.500 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 4.500 ευρώ δόθηκαν από το ταμείο της πρεσβείας με την υπόσχεση ότι οι συγγενείς του 30χρονου θα τα επέστρεφαν στην Κύπρο κάτι που έγινε κιόλας. Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα κατά του υπαλλήλου για την όλη υπόθεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη βάση διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο για ανταλλαγή κρατουμένων, έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε ο 30χρονος να επιστρέψει στην Κύπρο και να εκτίσει την ποινή του στις Κεντρικές Φυλακές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τον διπλωμάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «κανένας διπλωμάτης του υπουργείου δεν ενέχεται ή εμπλέκεται στην υπόθεση καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Ο υπάλληλος της πρεσβείας που υπηρετούσε σε θέση υποστηρικτικού/τεχνικού προσωπικού, και που έχει ήδη ανακληθεί στο Κέντρο, δεν ανήκει στο διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας» και πως «σε ό,τι αφορά στον καταδικασθέντα, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη του επέβαλε ποινή φυλάκισης που αφορά σε σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού».

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της πρεσβείας στο Κάιρο παρέχει από την πρώτη στιγμή προξενική αρωγή.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …