ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Άδεια για παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης μαθητή

inegsee_6
Μία από τις άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι και αυτή για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης του παιδιού τους.
Συγκεκριμένα, από το άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008 - 2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του ν. 1483/1984, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται για κάθε παιδί ηλικίας μέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, να απουσιάζουν από την εργασία τους μέχρι και τέσσερις εργάσιμες ημέρες ανά ημερολογιακό έτος, μετά από άδεια του εργοδότη και χωρίς περικοπή των αποδοχών τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σχολική επίδοση του παιδιού. Οι τέσσερις αυτές ημέρες αφορούν συνολικά και τους δύο γονείς.
Σημειώνεται, ότι οι ημέρες αυτές χορηγούνται πάντοτε τμηματικά και ποτέ για περισσότερο από μία εργάσιμη ημέρα κάθε φορά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα απουσίας ορισμένων ωρών.
Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία, κάθε φορά, ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα. Η άδεια αυτή χορηγείται στον εργαζόμενο γονέα, ανεξάρτητα αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι έξω από το σπίτι, είναι άδεια με αποδοχές και χορηγείται άσχετα με τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στην επιχείρηση.
Την άδεια δικαιούνται και οι γονείς με παιδιά στο νηπιαγωγείο, ενώ δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που δίνονται στους εργαζόμενους.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …