Επαγγέλματα που η επόμενη γενιά δεν θα γνωρίσει ποτέ!

images

Οι εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της αγοράς έχουν επηρεάσει ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, τα οποία σε σύντομα διάτημα θα εξαφανιστούν τελείως και από τους νεότερους δεν θα υπάρχει μάλλον ούτε και η γνώση ότι υπήρξαν...

Κια δεν το υποστηρίζουμε απλά εμείς, αλλά το καταγράφουν τα δεδομένα των επαγγελματικών προοπτικών της BLS, που έχουν ως εξής:

Χειριστής μηχανημάτων για μέταλλο και πλαστικό

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 6%

Σύμφωνα με την BLS, οι εργαζόμενοι ελέγχουν και χειρίζονται τα μηχανήματα των εργοστασίων.

Γιατί παρακμάζει: Λόγω της τεχνολογικής προόδου, όλα αυτά γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα.

Υπάλληλος τυπογραφείου

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 5%

Σύμφωνα με την BLS, οι εργαζόμενοι στην εκτύπωση επιθεωρούν τυχαία δείγματα των αντιτύπων για να διαπιστώσουν προβλήματα και να επισημάνουν τις αναγκαίες προσαρμογές.

Γιατί παρακμάζει: Οι εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν σημειώσει σημαντικές μειώσεις του όγκου εκτύπωσης κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς τα Μέσα αυτά έχουν πάρει σε μεγάλο ποσοστό ψηφιακή μορφή.

Ψαράς

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 5%

Ζει από την αλίευση και πώληση θαλάσσιων ειδών.

Γιατί παρακμάζει: Η μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων, η βελτίωση των αλιευτικών εργαλείων και ο σχεδιασμός των πλοίων που αυξάνουν την ψαριά, ταυτόχρονα με την αύξηση του ανταγωνισμού από εγκεκριμένα ιχθυοτροφεία, οδηγούν στη μείωση των θέσεων εργασίας.

Αεροσυνοδός

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 7%

Φροντίζουν για την ασφαλή και ευχάριστη πτήση των επιβατών.

Γιατί παρακμάζει: Οι συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες και οι συλλογικές συμβάσεις μπορεί να αποτρέψουν τις αεροπορικές εταιρείες από την πρόσληψη νέων αεροσυνοδών.

Ασφαλιστικός ελεγκτής

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 6%

Προσπαθεί να προσδιορίσει το ποσοστό κινδύνου που ενέχει για την εταιρεία ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Γιατί παρακμάζει: Αυτοματοποιημένο λογισμικό επιτρέπει στους εργαζόμενους να επεξεργάζονται εφαρμογές και πληροφορίες πιο γρήγορα από ό,τι πριν, μειώνοντας την ανάγκη για ασφαλιστές.

Ρεπόρτερ / Ανταποκριτές

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 13%

Ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα νέα και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Γιατί παρακμάζει: Η πτώση διαφημιστικών εσόδων σε ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της απασχόλησης για αυτά τα επαγγέλματα.

Ανθοπώλης

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 8%

Χρησιμοποιούν το καλλιτεχνικό τους ένστικτο και τη γνώση των διαφόρων ειδών λουλουδιών για να επιλέξουν τα κατάλληλα για κάθε περίσταση.

Γιατί παρακμάζει: Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν πια λουλούδια.

Αγρότες

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 19%

Συνήθως λειτουργούν εγκαταστάσεις με καλλιέργειες και ζώα, που παράγουν καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γιατί παρακμάζει: Καθώς η γη, τα μηχανήματα, οι σπόροι και τα χημικά προϊόντα γίνονται όλο και πιο ακριβά, μόνο οι καλά κεφαλαιοποιημένοι αγρότες και επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αγοράσουν πολλά από τα αγροκτήματα που είναι διαθέσιμα.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 12%

Κανονίζουν τη μεταφορά, τη διαμονή και τις δραστηριότητες για όσους σχεδιάζουν ταξίδια.

Γιατί παρακμάζουν: Χάρη στο διαδίκτυο, οι ταξιδιώτες πλέον βρίσκουν μοναδικές προσφορές και κλείνουν εισιτήρια, διαμονή και δραστηριότητες online.

Ταχυδρόμοι

Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 28%

Πωλούν ταχυδρομικά προϊόντα και συλλέγουν, ταξινομούν και διανέμουν τα γράμματα.

Γιατί παρακμάζει: Αυτοματοποιημένα συστήματα διαλογής, ειδικά γραμματοκιβώτια, σφιχτοί προϋπολογισμοί και μεγαλύτερη χρήση των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μειώνουν την ανάγκη για τους εργαζόμενους των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η κατάλληλη θερμοκρασία στο σπίτι και πως το διατηρούμε δροσερό

Ποια θεωρείται κατάλληλη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η …